wpe3.jpg (2771 bytes)
information   
www.oebro95.dk  

20. september 2005 /dion

 
 

individuelle forbedringer

 

Forudsætninger for at gennemføre individuelle forbedringer

af køkken og badeværelse med realkreditlån, der ydes mod sikkerhed i ejendommens friværdi:

Standard i henhold til 
 

lovvgivning

  I loven om almene boliger står, at arbejder skal være “rimelige og hensigtsmæssige“ , at en bolig “ikke må miste sin almene karakter”, og at der ikke må iværksættes “særligt luksusprægede arbejder“.
Køkkenfabrikat   Der er frit valg mellem HTH, Vordingborg, Svane og Kvik. AKB har indgået en attraktiv samarbejdsaftale med HTH, hvor afdelingen opnår betydelige rabatter.

Totalentreprenør

  I den aftale, som AKB har indgået med HTH, kan HTH udføre alt fra opmålinger, tegningsarbejde, tidsplan, montage og tilsyn med egne montagearbejder i en samlet totalentreprise. Køkkenfirmaerne kan også vælge kun at forestå opmålinger og tegningsarbejde, mens det er afdelingens snedker, som forestår tidsplan, montagearbejde og tilsyn med øvrige håndværkere - el, VVS-arbejder o.s.v.
  Hvad afdelingens snedker opnår af rabatter, skal komme lejerne til gode.
  AKB anbefaler, at der anvendes en totalentreprenør, som varetager alle opgaver.
Hårde hvidvarer   

Indkøb af hårde hvidvare kan ikke finansieres over Individuel Boligmodernisering.

El-installationer 

  Da udskiftning af et helt køkken kan betragtes som en væsentlig ombygning i stærksstrømsreglementet, kan det være nødvendigt at ændre  el-installatoionerne i det nye køkken, så de overholder det nye stærkstrøms­reglement - antal stik o.s.v.
Belysning  Der er frit valg af opsætning af belysningsarmaturer.

Ekstra hængsler til skabe

  HTH overholder fx EU-regler vedr. hængsler, og derved er der garanti for at kunne skaffe reservedele til hængsler, så der er ikke behov for at kræve leveret ekstra hængsler.

Ekstra låger og håndtag 

  Hos de lejere, som i det nye køkken installerer opvaskemaskine i køkken, skal leveres ekstra låge og håndtag, så der kan isættes låge og håndtag svarende til de øvrige, så den næste lejer, som vælger ikke at have opvaskemaskine, kan få et fuldt køkken uden ”huller”.

Skab/opvaskemaskine

  Hvis lejer ikke installerer opvaskemaskine, skal der være et flytbart skab installeret på den plads, som er beregnet til opvaskemaskine.

Køkkenvask 

Der er frit valg af køkkenvask.

Bordplade

  Der er frit valg af bordplader, stenplade, som f.eks afsætningsplade ved komfur, skal være syrefast.

Blandingsbatteri 

  Der er frit valg af blandingsbatteri, dog anbefales, at der vælges et blandingsbatteri, som har reservedele som lagervare, som f.eks. Børma eller Damixa.

Ny gulvbelægning

Udskiftning af linoleum i køkken kan være med i projektet.

Fliser over køkkenbord

  Der er frit valg af fliser. Hvis der vælges fliser, der er lagervarer, skal der ikke afleveres ekstra fliser til ejendomskontoret. Hvis der vælges fliser, som ikke er lagervarer, skal beboeren gemme 10 % af antal opsatte fliser.

Stænkfang bag komfur

  Det er tilladt at opsætte stænkfang bag komfur, som f.eks. metal-halvbue.
Eget arbejde   Det er muligt at nedbringe lånebeløbet ved selv at nedtage det gamle køkken og at udføre malerarbejde. Ved nedtagning af det gamle køkken, skal der afleveres de dele, som ejendomskontoret har brug for til vedligeholdelse af andre køkkener, som ikke moderniseres.
     
El- eller VVS-arbejder må ikke udføres af beboeren selv

Godkendt på afdelingsmøde torsdag den 22. september 2005

Copyright Oebro95.dk